Taban için:
200 gr bisküvi
100 gr tereyağı (eritilmiş)
Dolgu için:
400 gr krem peynir
200 gr balkabağı püresi
100 gr toz şeker
2 yumurta
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı muskat (isteğe bağlı)
Üzeri için (isteğe bağlı):
Bal veya toz tarçın
175°C’ye ayarlayın.
Bisküvileri rondodan geçirin veya ezin.
Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın.
Karışımı kelepçeli kek kalıbına bastırarak tabanı oluşturun.
10 dakika ön pişirme yapabilirsiniz.
Krem peyniri ve şekeri mikserle pürüzsüz olana kadar çırpın.
Balkabağı püresi, yumurta ve baharatları ekleyip homojen karışana kadar çırpın.
Hazırladığınız dolguyu tabanın üzerine dökün ve 40-45 dakika pişirin.
Orta kısmı hafif sallanıyor gibi olmalı.
Fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın, ardından buzdolabında en az 3 saat dinlendirin.
Servis öncesi bal veya tarçınla süsleyebilirsiniz.

|