1 su bardağı un
 
Yarım su bardağı yulaf
 
Yarım su bardağı kahverengi şeker
 
Yarım su bardağı erimiş margarin
 
150 gr balkabağı
 
2 su bardağı süt
 
4 adet yumurta
 
1,5 su bardağı şeker
 
2 çay kaşığı tarçın
 
1 çay kaşığı zencefil
 
Yarım çay kaşığı toz karanfil
 
1 çay kaşığı tuz
 
Üstü için:
 
yarım su bardağı kahverengi şeker
 
1 su bardağı kırılmış ceviz
 
2 yemek kaşığı yumuşamış margarin
 
 
Un, yulaf, yarım su bardağı kahverengi şeker ve yarım su bardağı margarini bir tavaya alın, sürekli karıştırarak rengi dönüp hafif kahverengi renk alana kadar kavurun.
 
Balkabağını haşlayıp püre haline getirin.
 
Çukur bir kasede balkabağı,süt, yumurta, şeker, tarçın, zencefil, karanfil,tuz birleştirip iyice karıştırın. Kavurduğunuz unlu karışımla birleştirip fırın kabına yayın.
 
Yarım su bardağı kahverengi şeker, ceviz ve margarini de karıştırıp en üstünü kaplayın.
 
Önceden ısınmış 200 derece fırında 20-25 dk pişirin.
 
Soğuyunca kare kare dilimleyip buzdolabında biraz bekletin.
 
 
 
  
 |