| 
 
 
 | 
Balkabaklı Brüksel Lahanası | 
  | 
erguvann 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.08.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Şanlıurfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc127271 
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2017 
1,946 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
300 g balkabağı
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
500 g Brüksel lahanası
 
2 limonun suyu
 
Yarım çay bardağı yaban mersini kurusu
 
1 çay bardağı ceviz
 
 
Balkabağını küp doğrayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiberle tatlandırın. önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Kalan zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın. Dörde böldüğünüz Brüksel lahanalarını ilave edip tuz ile tatlandırın. Lahanalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika soteleyin. Limon suyu, balkabağı, yaban mersini kurusu ve pekan cevizini ilave edin. 6-7 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |