|
Balkabaklı Baklava (Baklava Yufkası) |
|
gümüş kap
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.11.2020
Mesajlar: 23 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc154500
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2020
315 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 yaprak baklavalık yufka
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
İçi için:
1 kilogram soyulmuş balkabağı
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 çay bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı vanilya
Un
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Öncelikle balkabağını rendeleyip bir süzgece alın.
Suyunu salması için 2 saat kadar bekletin.
Şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp karıştırın.
Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha ocakta tutun.
Ardından limon suyunu ekleyip şerbeti ocaktan alın.
Balkabaklarını suyunu sıkıp derin bir kaseye alın.
Üzerine dövülmüş ceviz, tarçın, vanilya ve şekeri ilave edip harmanlayın.
Yufkalardan bir tanesini fırın tepsisine serin.
Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin.
6 kat yufkayı bu şekilde üst üste dizdikten sonra en üste biraz un serpiştirin.
Balkabaklı harcı yufkaların üzerine yayıp kalan 6 kat yufkayı da aralarına tereyağı sürerek tepsiye yerleştirin.
Baklavayı keskin bir bıçakla dilimleyin.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra baklavayı fırına verin.
Üzeri kızarana kadar pişirdiğiniz baklavayı fırından alıp ılınan şerbeti üzerine dökün.
Şerbeti çekip soğuyan baklavayı servis edebilirsiniz.
|
|