| 
 | 
| Balkabağı Dolgulu Portakallı Muffin | 
|  | uras Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 06.09.2013
 Mesajlar: 38
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc92116 Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2013
 2,417 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yarım su bardağı süt
 Yarım su bardağı erimiş margarin
 2 adet yumurta
 1 su bardağı şeker
 1 paket kabartma tozu
 1 adet portakal kabuğu rendesi
 1,5 su bardağı un
 300 gr. balkabağı
 2 su bardağı su
 yarım çay kaşığı tarçın-zencefil
 yarım çay kaşığı kişniş
 3 yemek kaşığı pudra şekeri
 
 Öncelikle balkağı dolgusu için kabağınızı düdüklü tencerede iki bardak suyla iyice yumuşayana kadar pişirin. 15 dakika haşlanıyor. Normal tencerede haşlayacaksanız bu süre biraz daha uzar.
 Daha sonra pişen ılınmış kabaklarınıza baharatlarınızı ve pudra şekerinizi ekleyip.Güzelce karıştırın.Pudra şekeri miktarını isteğe göre çoğaltıp azaltabilirsiniz.Tadarak eklemenizi tavsiye ederim.
 Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Ardından sana yağını ve sütü ekleyin. Biraz daha çırptıktan sonra.Un ve kabartma tozunu ekleyin. Portakal kabuğunu rendeleyin.
 Muffin kalıplarınızı yağlayın. Karışımdan kalıbın yarısına kadar doldurun.Sonra bir kaşık pürenizi ekleyin. Üzerine tekrar kek karışımından koyun. Ama çok fazla doldurmayın. Hepsini aynı şekilde hazırladıktan sonra 180 derecede 30 dakika kadar pişirin. Üzerini pudra şekeri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |