1 adet yaklaşık 7-8 kg balkabağı
 
5 diş sarımsak
 
3 çorba kaşığı esmer şeker
 
3 tatlı kaşığı tuz
 
5-6 adet karanfil
 
½ bardak sıcak su
 
100 gr margarin
 
3 su bardağı baldo pirinç
 
4 adet orta boy orta boy soğan
 
4 çorba kaşığı çam fıstığı
 
2 çorba kaşığı toz tarçın
 
1 çubuk tarçın
 
1/3 adet muskat rendesi
 
1,5 çorba kaşığı tuz
 
3 çorba kaşığı dut kurusu
 
2 su bardağı kestane, haşlanmış ve soyulmuş
 
1 demet dereotu
 
3 su bardağı sıcak su
 
 
Balkabağını enlemesine yaklaşık ortadan ikiye böldürün. Fırını 200 dereceye ayarlayın.
 
Kabağın ortasındaki çukuru kaşık yardımıyla boşaltın, çekirdeklerini daha sonra yemek için saklayabilirsiniz.
 
Kabağa ufak çizikler atıp, 4-5 diş sarımsağı, bıçakla açtığınız boşluklara sokun, 3 çorba kaşığı esmer şeker ve 3 çorba kaşığı tuz ile de ovun. Daha çabuk pişmesi için çok yarım bardak sıcak su ekleyin ve fırında yaklaşık 1 saat 10 dakika pişirin. Sizin kabağınızın büyüklüğüne göre bu süre değişecektir.
 
Kabak yumuşayınca iç pilavınızı bu boşluğa dolduracaksınız...
 
Küçük bir tencereye kaynayan su koyup, bıçak ile çizikler attığınız 2 su bardağı kestaneyi 15 dakika haşlayın. Süzüp, kabuklarında ayıklayın ve bir kenara alın. 3 su bardağı ayıklanmış pirinci ılık suda bekletin, 4 adet soğanı, olabildiğince ince doğrayın. Pilav tenceresine 1 su bardağı sana yağını koyup, ısınınca soğanları ekleyip kavurun . Sonra 3 su bardağı pirinci ekleyin ve kavurmaya devam edin. Pirinç taneleri şeffaflaştıktan sonra 4 çorba kaşığı çam fıstığı, 2 çorba kaşığı toz tarçın, 1 çubuk tarçın, 1/3 muskat rendesi, 3 çorba kaşığı dut kurusu ve 1,5 çorba kaşığı tuzu ekleyerek kavurmaya devam edin. 2 bardak sıcak suyu ekleyin ve kapağını kapatıp 5 dakika kadar pişirin.
 
Son olarak 2 su bardağı kestaneyi ve 1 demet dereotunu ince doğrayıp ekleyin ve son olarak karıştırıp kabağınızın içerisine doldurun.
 
Fırında son pişmesini tamamlaması için yaklaşık 1 bardak sıcak su ilave edin. Folyo ile kapatarak yaklaşık 15 dakika, pilav suyunu çekene kadar 170 derece indirdiğiniz fırında pişirin.
  
 |