| 
 
| 
 
 
 | 
 
Balkabağı Böreği (görsel) | 
 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34386 
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2009 
6,121 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Bu tarif; Türkçe ve İngilizce altyazılıdır
 
 
           
 
 
 
Mütevazı Lezzetler mutfağına hoş geldiniz
 
bu gün Zonguldak bölgesine özgü tatlı bir börek tarifi paylaşacağız
 
"Balkabağı Böreği"
 
önce malzemelerimizi öğrenelim, sonra birlikte yapımına geçelim
 
4 adet yufka
 
1 su bardağı süt
 
yarım su bardağı zeytinyağı
 
içi için; 1 kilo bal kabağı
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
üzeri içi; 1 adet yumurta
 
malzeme listesinden sonra, böreğin içini hazırlayabiliriz
 
1 kilo bal kabağımız var bunu...
 
rendenin iri kenarı ile rendeliyoruz
 
bal kabağını rendelidekten sonra, 1 su bardağı şekeri...
 
ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını ekliyoruz
 
karıştırıyoruz
 
şimdi tencerenin kağını kapatacağız...
 
orta ateşe yerleştireceğiz...
 
ara ara kontrol ederek yumuşayana kadar pişiriyoruz
 
kabak pişti, özellikle soğuması çok önemli, soğuttuk...
 
şimdi üzerine 1 çay bardağı ceviz ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz
 
içimizi hazırladıktan sonra sos malzememizi hazırlayalım...
 
önce yumurtanın akı ve sarısını ayıralım
 
aslında akını kullanmayabiliriz ama...
 
sarısı üzerinde daha güzel renk veriyor
 
o yüzden sarısını üst kısmı için ayırdık
 
1 su bardağı süt
 
ve yarım su bardağı zeytinyağı ilave ediyoruz
 
ve karıştırıyoruz
 
sosumuzu da bir kenara bırakalım
 
şimdi 4 adet yufkamız var...
 
bunu keselim
 
böreğimizin yapımı oldukça kolay
 
artı şeklinde her yufkayı dört parçaya kesmiş oluyoruz
 
16 parça yufka elde etmiş oluyoruz
 
hepimiz gül börek yapımını biliriz...
 
aynı biçimi kullanarak...
 
balkabağı böreğimizi hazırlayacağız
 
şimdi ilk parçayı alalım...
 
yüzeyine bir kaç kaşık sos karışımından sürelim
 
hazırladığımız kabaklı içi...
 
geniş kenarına bırakalım
 
şimdi fazla sıkı olmayan bir rulo yapıyoruz
 
şimdi de bildiğimiz gül börek şeklini veriyoruz
 
ek yerini alta getiriyoruz ve tepsiye bırakıyoruz
 
diğer yufkaları da aynı biçimde yapıyoruz
 
son böreğimizi de hazırlayalım
 
bu şekilde bırakalım
 
bir miktar sosumuz arttı
 
üzerine ayırdığımız yumurta sarısını ekleyoruz
 
şöyle bir karıştırıp böreklerimizin üzerine sürüyoruz
 
böreğimiz hazır
 
şimdi önceden ısıttığımız 180 derece fırına veriyoruz
 
kıpkırmızı olana kadar pişiriyoruz
 
balkabağı börekleri fırından çıktı
 
şimdi servise hazır
 
bu bölümde Zonguldak yöresine ait...
 
özgün güzel bir tarif paylaştık
 
inşallah siz de en kısa sürede denersiniz, bizi hatırlarsınız
 
şimdiden Afiyet Olsun!
 
 
 ML® Balkabağı Böreği için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Balkabağı Böreği (görsel) Tarifleri Video Makarna Tarifleri
 | 
 
 
 
 |