| 
 
| 
 
 
 | 
 
Balkabağı Biçimli Ekmek | 
 
  | 
tereyağı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.05.2016 
Mesajlar: 29 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc119085 
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2016 
1,017 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
400 gr su
 
15 gr bal
 
700 gr ekmek unu
 
20 gr yaş maya
 
25 gr margarin
 
15 gr tuz
 
1 tane yumurta
 
 
Suyu 1,5 dakika 37º 1 Hız ısıtın
 
 Bal ve mayayı ekleyip 4 saniye 4 Hız çırpın
 
Un, margarinı ve tuzu ekleyip 5 dakika yoğurun
 
Hamuru derin bir kaba alıp üzerini streç filmle örterek 1,5-2 saat mayalanmaya bırakın
 
Ellerinizi ve tezgahı biraz unlayın. Mayalanan hamuru tezgah üzerine alın. Üzerine bastırarark hava deliklerini patlatın. 1/3'ünü kesin. (yaklaşık 300gr)
 
Biri büyük (2/3) biri küçük (1/3) olmak üzere 2 beze hazırlayın ve mesafeli olarak un serpili tezgah üzerine yerleştirin. Üzerlerini streç filmle örterek 1 saat daha mayalanmaya bırakın
 
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip fırçayla üzerini hafif yağlayın.
 
Büyük bezeyi dikkatlice tepsiye alın. Üzerine hafif bastırarak çok az düzleştirin (çok bastırıp dümdüz yapmayın)
 
Küçük bezeyi büyük bezenin ortasına yerleştirin. İşaret, orta ve baş parmaklarınızı birleştirerek hamurun ortasına bastırıp (tabana varana kadar bastırın) delik açın. 10 dakika daha dinlenmeye bırakın
 
Üzerine hafif çırpılmış yumurta sürün. (ben yarısını kullandım). Bıçakla hem üst hem de alttaki bezeye derin olmayan çizikler atın
 
Önceden 230ºC ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin
 
Daha sonra fırının ısısını 200ºC'ye indirip 20 dakika daha pişirmeye devam edin
 
Ekmeği fırından alıp ızgara tel üzerinde soğumaya bırakın
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Balkabağı Biçimli Ekmek Tarifleri Galeta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |