| 
 
 
 | 
Balıksırtı Acılı Kabak Dizme | 
  | 
karamel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.01.2008 
Mesajlar: 59 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc79015 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2012 
2,612 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
3 kabak  
 
1 su bardağı un  
 
1 çay bardağı sıvı yağ  
 
1 çorba kaşığı acı pul biber  
 
1 tatlı kaşığı karabiber  
 
Tuz
 
 
Kabakları iyice yıkayın. Daha sonra ince dilimler halinde halka halka kesin. Derin bir kabın içinde biberi ve baharatları ekleyip harmanlayın. Diğer taraftan da yağı bir kaba alın. Kabakları önce yağın içine batırın. Sonra acılı una batırıp fırın kabına balıksırtı şeklinde dizin.  
 
200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar 20 dakika kadar pişmeye bırakın. İster sıcak ister soğuk olarak yiyebilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |