Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Cordon Bleu Tarifleri > Balıklı Velute (1 adet - 46,693 defa bakıldı)

Balıklı Velute


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Balıklı Velute

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc70478
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2011
2,166 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr beyaz etli balık filetosu (kuşbaşı doğranmış)
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 limonun suyu
150 gr (10 çorba kaşığı) tereyağı
7+1/2 su bardağı balık suyu
2 çorba kaşığı kereviz rendesi
250 gr (1 su bardağı) krema
6 yumurtanın sarısı (hafifçe çırpılmış)
Baharat torbası:
4 sap maydanoz
1 fiske kekik
1 defne yaprağı.
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı biber
Balık filetolarını ovup, üstüne limon suyunu serpiniz

Büyük bir tavaya 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı koyup, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca balıkları ekleyip, bir kez çevirerek 6-7 dakika pişiriniz. Tavayı ateşten alıp, delikli kepçeyle filetoları kağıt peçete üstüne çıkararak, yağlarını süzdürünüz. Filetoları orta boy bir kaseye koyup, çatalla iyice eziniz. Balık suyu, kereviz rendesi, baharat torbası, kalan 1 tatlı kaşığı tuz, kalan 1/2 tatlı kaşığı biber ve ezilmiş balık etlerini büyük bir tencereye koyunuz. Tencereyi harlı ateşe oturtup, kaynatınız. Kaynayınca ateşi iyice kısıp, tencerenin kapağını yarım kapatarak, 1 saat kaynatınız. Tencereyi ateşten alıp, suyu ince bir tel süzgeçten büyük bir kaseye süzünüz. Balık ve tadlandırıcı malzemelerin bütün suyunu almak için, tahta kaşığın sırtıyla bastırıp eziniz. (Süzgeçte kalan posaları atınız.)
Tencereyi çalkalayıp, süzülmüş çorbayı içine boşaltınız. Kremayı ve kalan 90 gr (6 çorba kaşığı) yağı ekleyiniz. Yumurta sarılarını küçük bir kaseye koyunuz. Yumurtalara sıcak çorbadan 4 çorba kaşığı katıp, çatalla çırpınız. Yumurta sarılı karışımı çorbaya ekleyiniz.
Tencereyi orta ateşe oturtup sık sık karıştırarak 10 dakika daha pişiriniz. (Yumurta sarılarının kesilmemesi için çorbanın kaynamamasına dikkat ediniz.)
Tencereyi ateşten alıp, çorbayı kepçeyle, ısıtümış bir çorba kasesine boşaltarak servis ediniz.

Not: Balıklı velute, her tür beyaz etli balık filetosundan yapılabilen çok lezzetli bir Fransız çorbasıdır; ne kadar çeşitli balık kullanılırsa, o kadar lezzetli olur. Servis etmeden önce, istenirse çorbanın üstüne ufak balık parçaları serpilebilir.






Balıklı Velute Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri



(1 adet Balıklı Velute 46,693 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort