Yarım paket yaş maya
 
1,5 su bardağı su
 
1 çay kaşığı şeker
 
2 çay kaşığı tuz
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Alabildiği kadar un
 
İçi için:
 
1 adet alabalık
 
1 adet dolma biberi
 
2 adet orta boy domates
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı karabiber
 
4 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Önce hamur hazırlanır; maya, su ve şeker eritilir. Üzerine sıvıyağ, tuz ve orta sertlikte bir hamur olana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur 1 saat kadar dinlenmeye bırakılır. Bu arada iç hazırlanır; balığın kılçığı temizlenir, adeta kıyma kadar ufak doğranır, ince kıyılmış biber, domates, yağ, karabiber, kekik ve tuzla karıştırılır. Dinlenen hamurdan limon kadar parçalar alınır. Merdaneyle 1 karış boyunda, 4 parmak eninde açılır. Yüzeyine yeteri kadar balıklı iç konur. Üzeri açık kalacak şekilde kenarları bükülür. Hamur kısımlarına biraz yağ sürülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  
 |