| 
 
| 
 
 
 | 
 
Balıklı Mantı (Levrek) | 
 
  | 
zatinur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.10.2011 
Mesajlar: 108 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69381 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2011 
1,919 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gr fileto levrek
 
20 gr taze soğan
 
100 gr mantar
 
50 gr taze kaşar
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet  Orta boy domates
 
Hamuru için:
 
1 adet yumurta
 
2 su bardağı un
 
Aldığı kadar su
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Tereyağını eritin, üzerine kıyılmış mantarları, levrekleri ve tüm malzemeleri ilave edin ve karıştırarak kavurun. Yumurtayı bir kabın içine koyup üzerine tuz, biraz su ve unu ekleyerek katı bir hamur yapın. Hamuru dinlendirip yufka büyüklüğünde açın ve kare şeklinde kesin. Yufkalara pişirdiğiniz iç malzemeden koyarak bohça şeklinde sarın. Tepsiye dizin ve fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Dilerseniz servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirebilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Balıklı Mantı (Levrek) Tarifleri Kaygana Tarifleri
 | 
 
 
 
 |