| 
 
| 
 
 
 | 
 
Balıkbudu Köfte | 
 
  | 
minnak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.02.2019 
Mesajlar: 23 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140675 
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2019 
1,017 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.takvim.com.tr
 
 
1 kg mezgit veya levrek fileto
 
1 adet soğan
 
1 çay bardağı dolmalık fıstık
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 diş sarmısak
 
2 çay kaşığı kimyon
 
2 çay kaşığı karabiber
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
1 su bardağı haşlanmış pirinç
 
Tuz
 
Pane için:
 
2 su bardağı un
 
4 adet yumurta
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ
 
 
Mezgit veya levrek filetoyu rondoda ince kıyın. Soğanı incecik kıyarak, dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında hafifçe kavurun. Balık kıymasının yarısını soğana ekleyin. 5-6 dakika karıştırarak pişirip, soğumaya bırakın. Soğuduğunda çiğ kıymaya ekleyin. Kıyılmış sarmısak, kimyon, karabiber, kıyılmış maydanoz, dereotu ve tuzu ilave ederek iyice yoğurun. Pirinci ekleyerek biraz daha yoğurun. 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Çıkardığınızda küçük parçalar koparıp, şekil vererek önce una, daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayın. Sıvıyağda kızartın. Garnitür olarak hazırladığınız, ızgarada pişirilmiş kırmızı soğan ve mantarla servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Balıkbudu Köfte Tarifleri Bulgur Köfte Tarifleri
 | 
 
 
 
 |