500 gram temizlenmiş ayıklanmış beyaz etli balık
2 çorba kaşığı fındık yağı
1 adet orta boy soğan
2 adet renkli biber
2 dilim zencefil
1 çay kaşığı tandori
1 çay kaşığı köri krem
1 çay kaşığı kırmızıbiber
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz zencefil
Yarım çay bardağı hindistancevizi sütü
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Fındık yağını vok tavaya alarak küp doğradığınız soğanı, küçük küçük kıydığınız renkli biberleri hafifçe soteleyin.
Sonra dilimlediğiniz zencefili, tandoriyi, köri kremi, kırmızıbiberi, 1 çay kaşığı karabiberi ve 1 çay kaşığı tuzu ilave ederek tüm malzemeyi iyice kavurun.
Ayrı bir tavada tereyağını, balıkları, 1 çay kaşığı karabiberi, 1 çay kaşığı tuzu ve toz zencefili soteledikten sonra iki tavadaki malzemeyi birleştirin.
Birleştirdiğiniz malzemeye son olarak hindistancevizi sütünü ilave ederek bir-iki saniye karıştırıp ocaktan alın.
Sıcak olarak servis tabağına aldığınız balık satayı kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
Not: Tandori, büyük marketlerden temin edilebilen, hardal kıvamında, uzakdoğu kökenli bir baharattır. Köri krem, marketlerden temin edilebilen bir tür baharattır.

|