1 kg. levrek veya aynı miktar lagos veya kefal balığı veya palamut
3 tane orta büyüklükte patates
3 tane orta büyüklükte soğan
2 tane domates
1+1/2 su bardağı zeytin yağı
Tuz
Karabiber
3 tane defne yaprağı
1/2 limon suyu
4-5 diş sarmısak
Temizlenmiş balıklar halka halka kesilir. Patatesler soyulur, halka halka kesilir. Bir tavaya 1 su bardağı zeytinyağı konulur. Patatesler bu yağda çok az kızartılır. Arkadan balıklar gene çok az kızartılır.
Geniş bir tepsiye kızartılmış balıklar dizilir. Üzerlerine kızartılmış patatesler konur.
Ayrı bir kapta 1/2 su bardağı zeytinyağı içerisinde doğranmış soğanlar çok az kavrulur. İçerisine domatesler doğranarak ve soyulmuş sarmısaklar ilave edilir, biraz daha kavrulur. Tuz, karabiber ilave edilir. Balık ve patateslerin üzerine konur. Defne yaprağı ve limon suyu ilave edilir. 1 kahve fincanı su konularak üzeri kapatılır 5-10 dakika ocak üzerinde pişirilir.
Not: Arzu edilirse üsleri açık olarak fırında da pişirilebilir.
|