Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Zargana Tarifleri > Balık Pilaki (21 adet - 1,217,977 defa bakıldı)

Balık Pilaki


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Balık Pilaki

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172656
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2023
118 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

2 adet orta boy patates, küçük küp doğranmış
1 adet küçük boy kereviz
200 ml zeytinyağı
3 adet orta boy soğan, halka doğranmış
5 diş sarımsak, ince kıyılmış
2 adet orta boy havuç, ince doğranmış
3 adet orta boy domates, çekirdekleri çıkarılmış, ince doğramış
300 ml su, sıcak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2-3 adet defne yaprağı
1 demet maydanozun sapları
800 g palamut fileto, dilimlenmiş
1 ½ adet limon
2 adet yeşilbiber, sapları ve çekirdekleri ayıklanmış, ince dilimlenmiş
Patatesleri kararmaması için suda bekletin.

Kerevizin yapraklarını kesip çıkarın. Kökünün kabuklarını soyup küçük doğradıktan sonra unlu ve limonlu suda bekletin.
Bir tencerede zeytinyağını kızdırdıktan sonra soğan ve sarımsakları ilâve edin. Pembeleşinceye kadar çevirin.
Havuçları ilâve edin, biraz daha çevirdikten sonra domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu bırakıp çekince su ekleyerek kapağını kapatın, kaynamaya bırakın.
Havuçlar yumuşamaya başlarken kereviz ve patatesleri ilâve edin. Tuzu, şekeri ve defne yapraklarını da katın. Maydanoz saplarını iple sıkıca bağlayın, lezzet vermesi için tencerenin içine atın. Tüm sebzeler pişince tencereyi ateşten alın.
Malzemenin bir kısmını bir fırın tepsisine veya ateşe dayanıklı büyük bir cam kaba suyuyla beraber döşeyin.
Balıkları sebzelerin üstüne düzgünce yerleştirin. Kalan sebzeleri suyuyla beraber en üste yayın.
Bir limonun kabuklarını soyun, ince ince dilimleyin, balıkların üzerine yerleştirin. Kalan yarım limonun suyunu sıkarak üstüne gezdirin.
Biberleri üzerine yerleştirin. Yağlı kâğıdı ıslatıp sıkın. Düzeltip kenarları kabın veya tepsinin içinde kalacak şekilde yemeğin üstüne örtün.
Önceden 165C°’ye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkınca yemeğin içindeki maydanoz demetini çıkarın. Sıcak veya soğuk servis edin.

Not: Eğer ısıya dayanıklı cam tepsi kullandıysanız, içinde soğutarak sofraya getirebilirsiniz. Fırın tepsisi kullandıysanız, yemeği servis kabına alıp soğuyunca servis yapabilirsiniz. Arzu edilirse üzerine çekilmiş karabiber serpilebilir. Palamut yerine sert beyaz etli diğer balıklar da kullanılabilir.






Balık Pilaki Tarifleri Zargana Tarifleri



(21 adet Balık Pilaki 1,217,977 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort