| 
 
| 
 
 
 | 
 
Balık Neden Faydalı | 
 
  | 
gurur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.11.2007 
Mesajlar: 35 Şehir: Yenimahalle-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19570 
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2007 
2,054 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Metropost
 
 
Bütün balıkların hemen hemen besin değerlen birbirine yakındır. içlerinde A, D, E ve B gurubu bazı vitaminlerle Potasyum, Fosfor, Kalsiyum (özellikle kılçıklarında ve kuyruğunda), Protein (%3 oranında) Çinko, Civa, İyot, Kükürt, Selenyum gibi madenlerle mineralleri içermektedir.
 
Yağların yapı taşlarından olan Dokosa Heksaonikasit yani DHA ve EPA hücre sağlığı açısından önemlidir ve sadece balıkla anne sütünde bulunur, işte bu yüzden yağlı balık daha faydalıdır.
 
Kasım ayından itibaren Mayıs'a kadar balıkların hepsinin en yağlı olduğu dönemdir. Yalnız ilkbahar yaz aylarında yumurta bırakma zamanları olduğundan içerdikleri değerler açısından zayıf olurlar.
 
Sağlıklı beslenmenin vazgeçilmez öğeleri olan balık çocukların genel gelişim içinde özelikle beyin gelişimleri için gereklidir. Bu nedenle çocuklar haftada 2 gün balık tüketmelidirler.
 
Sinir hücrelerinin büyümesi ve gelişiminde etkili olan omega -3 ve omega -6 yağ asitleri özellikle soğuksu balıklarında bolca bulunur. Omega -3 yönünden zengin olan balıklar genellikle ızgarası yapılan balıklardır.
 
Balık kalp hastalığını ve felci önlemede yardımcı bir besindir
 
Kolesterol metabolizmasını ayarladığı
 
Kemikleri güçlendirdiği
 
Şeker hastaları için yararlı olduğu
 
Astım tehlikesini azalttığı
 
Migren'e iyi geldiği
 
Prostat kanserini önlediği
 
Kırışıklıklara karşı etkili olduğu
 
Depresyonu önlediği, mutluk ve enerji kaynağı olduğu söylenir.
 
Yaşlanmayı geciktirdiği, erken bunama ve Alzheimer riskini azalttığı, beynin çalışmasını hızlandırdığı da belirtilir
 
içeriğinde bulunan doymamış yağ asitleri nedeniyle kilo aldırmaz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Balık Neden Faydalı Tarifleri Sağlık Konuları
 | 
 
 
 
 |