Kocaeli Büyükşehir Belediyesi
 
 
Hamsi 1 kilogram 
 
Taze soğan 1 demet 
 
Dereotu 1 demet 
 
Maydanoz 1 demet 
 
Yumurta 1 adet 
 
Mısır unu 1-2 su bardağı 
 
Ceviz 3-5 adet 
 
Tuz 1 çay kaşığı 
 
Karabiber 1 çay kaşığı 
 
Kuru nane 3 çay kaşığı 
 
Pul biber 1 çay kaşığı 
 
Sarımsak 2-3 diş 
 
Sıvı yağ 1 çay bardağı 
 
Roka yaprağı 1 demet 
 
 
Hamsilerin kılçığı çıkarılır, temizlenir ve yıkanır. 
 
Daha sonra hamsiler ince ince kıyılır. Kıyılan  hamsilere mısır unu, yumurta, tuz, dereotu, nane,  karabiber, ince kıyılmış soğan, dövülmüş ceviz ve  dövülmüş sarımsak koyulur. 
 
Maydanoz da ayıklanır, ince ince kıyılır ve karışıma  eklenir. Bütün malzeme iyice yoğrulur, yumurta  büyüklüğünde parçalara ayrılıp top top yapılır. 
 
Teflon tavada yağ kızdırılır, köfteler una bulanarak kızartılır. Hamsi köfteleri arkalı önlü kızartıldıktan sonra fazla yağ emici bir kağıt üzerinde süzülür.
 
Hamsi köfteleri sıcak sıcak servis yapılır.
 
 
 
  
 |