|
|
Balık Graten (Fransa) |
|
dertli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.02.2006
Mesajlar: 83 Şehir: Buca |
Kısa URL: https://ml.md/lc5813
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2006
2,467 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
½ kg sudak veya mezgit fileto
4 adet patates (orta büyüklükte)
250 gram brokkoli
4 çorba kaşığı limon suyu
250 gram krema
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tatlı hardal
1 çay kaşığı toz zencefil
tuz
karabiber
sıvı yağ (kabı yağlamak için az miktarda)
YAPILIŞ TARİFİ
Patatesleri soyup ince dilimler halinde doğrayın. Brokkoliyi saplarından
ayırın ve saplarını dilimleyin.Her ikisini ayrı olarak haşlayın ve sonra soğuk
su duşuna sokun.
Balık filetoları 2 cm genişliğinde şeritler halinde enine kesin, tuz ve
karabiber serpip 20 dakika kadar dinlendirin.
Krema, yumurta, hardal, limon suyu ve zencefili karıştırın.
Isıya dayanıklı yayvan bir kabı sıvı yağ ile hafifce yağlayın. Dibine, her
sırayı tuzlayarak iki sıra patates halkalarını dizin. Üzerine bir sıra balık
fileto ve bir sıra brokkoli döşeyin. Üzerine kremalı karışımı dökün.
180oC’a ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişiriniz.
Sıcak servis yapınız.
|
|
Balık Graten (Fransa) Tarifleri Bavaruaz Tarifleri
|
|