| 
 | 
| Baldırcan Şakşakı (Samsun) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162047 Gönderme Tarihi: 25.Arl.2021
 508 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Patlıcan 1 Kg
 Kuru soğan 2 Orta boy
 Sıvı yağ 1 Çay bardağı
 Kıyma 2 Yemek kaşığı
 Domates 2 Orta boy
 Yeşilbiber 3 Adet
 Maydanoz 5-6 sap
 Pirinç 1/2 Çay bardağı
 Sarımsak 3 Diş
 Yoğurt 1 Su bardağı
 Tuz
 
 Patlıcanlar temizlenir. Sapları atılıp yıkanır. Ala soyulup enine üçe bölünür. Sonra parmak kalınlığında uzunca doğranır. Doğranmış soğan yağda kavrulur. Pembeleşince kıyma eklenerek biraz daha kavrulur. Doğranmış domates ve yeşilbiber konulup soldurulur. Üste çıkacak kadar su ilave edilerek kaynatılır. Patlıcanların pişmesine yakın pirinç ve doğranmış maydanoz konulur. Pirinçler pişince ateşten alınır. Üstüne sarımsaklı yoğurt dökülür.
 
 Not. Yoğurtsuz da yenir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |