| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Bal Şuruplu ve Zencefilli Kek Tarifleri Kek Tarifleri
| 
 |  
| Bal Şuruplu ve Zencefilli Kek |  
|  | tıfıl Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.01.2010
 Mesajlar: 39
 Şehir: Eskişehir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc128808 Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2017
 1,042 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 https://www.elele.com.tr
 
 125 g tereyağı
 2 yumurta
 90 ml pekmez
 110 g esmer şeker
 120 g toz badem
 75 g un
 75 g kek unu
 Yarım tatlı kaşığı karbonat
 2 çay kaşığı toz zencefil
 1 çay kaşığı tarçın
 Yarım çay kaşığı toz karanfil
 60 ml süt
 Bal şurubu için:
 375 ml su
 120 ml bal
 1 çubuk tarçın
 
 Unları, karbonatı ve baharatları bir kaseye eleyin. Tereyağı, pekmez ve şekeri bir cam kaseye alıp mikserle iyice çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Toz badem, un karışımı ve sütü ekleyip karıştırın. Hamuru yağlı kağıt serili kare bir kek kalıbına aktarın. önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Bu arada bal şurubunu hazırlamak için su, bal ve çubuk tarçını sos tenceresine alıp kaynayıncaya kadar yüksek ateşte ısıtın. Kaynayınca ocağı kısıp 5 dakika bekletin ve ocaktan alın. Keki fırından çıkarın ve kalıbın içinde 5 dakika beklettikten sonra ızgara teli üzerine alın. Sıcak şerbetin 1/3ünü sıcak kekin üzerine gezdirin. Keki kalan şerbet ile birlikte servis yapın.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |