| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Bal Soslu Cheesecake Tarifleri Kek Tarifleri
| 
 |  
| Bal Soslu Cheesecake |  
|  | usare Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 22.08.2009
 Mesajlar: 72
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc81570 Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2012
 1,933 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Tabanı için:
 2 paket yulaflı bisküvi
 2 çorba kaşığı tereyağı
 1 çay kaşığı tarçın
 Peynir kreması için:
 300 gr labne peyniri
 300 gr beyaz krem peynir
 4 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 paket vanilya
 Üzeri için:
 Bal
 
 Yulaflı bisküvileri robotta ezerek toz haline getirin. Bir kaba alıp 2 çorba kaşığı, oda sıcaklığında beklemiş tereyağı ve tarçını ekleyin. Bir çatal yardımıyla bisküvilere yedirin. İsteğe göre dikdörtgen bir kalıba yağlı kağıdı yerleştirin. Çorba kaşığının tersiyle bastırarak bisküviden bir taban oluşturun. Bu şekilde buzdolabında 15-20 dakika bekletin.
 Diğer yandan 300 gr labne ve 300 gr beyaz krem peynire toz şekeri ve vanilyayı ekleyip düşük hızda çırpın. Şeker ve peynirler krema kıvamına geldiğinde en düşük hızda yumurtaları teker teker ekleyin. Yumurtalar ve peynir kreması tamamen karıştığında kremayı kelepçeli kalıbın içine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereye ayarlı fırında 30 dakika, sonra da ısıyı 150 dereceye düşürüp 30 dakika daha üzeri altın rengi olana kadar pişirin. Cheesecake pişince fırını kapatın ve kapağını aralayarak tepsiyi çıkarmadan ılınmaya bırakın. Ilınınca buzdolabına aktarın, en az 6 saat bekletin. Dilimledikten sonra üzerini balla tatlandırın.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |