|
|
Bal Kabağı Donması |
|
cızbız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.09.2013
Mesajlar: 70 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc93147
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2013
1,869 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo süt
100 gr şeker
45 gr nişasta
200 gr kabak püresi
2 adet yumurta
10 gr safran
3 kaşık eritilmiş margarin
Önce, 375 ml. yani sütün bir büyük bir kısmını kaynatın. Kaynayınca kalan süt ile nişastayı çırpıp ılıtarak süte ekleyin. Güzelce karıştırıp koyulaştırın. Safranı ekleyin. Altını kapatın. Biraz soğuyunca şeker eritilmiş margarin ve çırpılmış yumurta sarıları ile kabak püresini eleyip dondurma kaplarına boşlatın. Dondurucuda bekletin.
|
|
Bal Kabağı Donması Tarifleri Bademli Dondurma Tarifleri
|
|