| 
 
 
 | 
Bal Kabağı Böreği (Bartın) | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc116046 
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2016 
2,487 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.kulturportali.gov.tr
 
 
1 kg yufka
 
1 kg bal kabağı
 
1 kase şeker
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
Şerbeti İçin:
 
2 su bardağı şeker
 
2 su bardağı su 
 
 
Kabaklar rendelenir. Yağlanan yufkaların içine kabak döşenir ve şeker serpilir. kabak koyulan yufkalar rulo halinde sarılır. Bu şekilde hazırlanan yufkalar yağlanan tepsiye döşenir. Üzerine sıvı yağ sürülür. Fırında pişirilir. Hazırlanan şerbet ılındıktan sonra fırından çıkarılıp soğuyan tatlının üzerine dökülür.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |