| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Baktıran Kek Tarifleri Cevizli Kek Tarifleri
| 
 |  
| Baktıran Kek |  
|  | gülnur ay Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 10.04.2014
 Mesajlar: 31
 Şehir: Bolu
 | Kısa URL: https://ml.md/lc129998 Gönderme Tarihi: 25.Kas.2017
 1,234 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 250 gr sıcak su
 115 gr margarin
 2 tane yumurta
 1 su bardağı şeker
 200 gr doğranmış hurma
 1/2 tatlı kaşığı tarcın
 1 paket vanilya
 1 çay kaşığı karbonat
 2 su bardağı un
 Sosu için:
 1 kahve fincanı şeker
 50 gr margarin
 200 ml süt kreması
 
 Şeker, krema ve margarini 3 dakika kaynatıp sos yapın.
 Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın ve üzerine kaynar suyu dökün.
 Bir kaba margarin, şeker ve vanilyayı alıp çırpın.
 İçine teker teker yumurtaları ilave edin.
 Hurmaları suyu ile ilave edin ve 1 dakika karıştırın.
 Yağlanmış fırın tesisine dökün keki ve önceden 180 C ye ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirin.
 Keki fırında çıkarıp üzerine sıcak sosu dökün.
 Fırının ısısını 80 C ye düşürüp kekin sosu emmesi için 5 dakika daha pişirin.
 Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
 Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip dilimleyerek servis edin.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |