| 
 
 https://www.karaca.com
 
 150 gram labne peyniri
 150 gram krem peyniri
 2 adet yumurta
 1/2 su bardağı şeker
 1/2 su bardağı süt
 1/2 su bardağı un
 1/2 su bardağı ceviz içi
 3 yufka
 50 gram tereyağı
 1 çay bardağı bal
 1 çay bardağı su
 
 Fırını 175 dereceye ayarlayın.
 Labne peyniri, krem peyniri ve şekeri bir kapta çırpın.
 Yumurtaları tek tek ekleyip çırpmaya devam edin.
 Sütü ve unu ekleyip karıştırın.
 Yufkaları yağlanmış kelepçeli bir kalıba yerleştirin.
 Peynirli karışımı yufkaların üzerine dökün.
 Ceviz içlerini küçük parçalar halinde doğrayın ve yufkaların üzerine serpin.
 Yufkaları üst üste kapatın ve tereyağı eritip yufkaların üzerine sürün.
 Kalıbı fırına verin ve 40 dakika pişirin.
 Bal ve suyu bir sos tenceresinde karıştırıp kaynatın.
 Pişen cheesecake fırından çıkarın ve üzerine bal şerbetini dökün.
 Tatlıyı dilimleyip servis yapabilirsiniz.
 
 
  
 
 |