| 
 
| 
 
 
 | 
 
Baklava (yufkadan) | 
 
  | 
mahmut paşa 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.03.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123679 
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2017 
1,130 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://multicooker.com
 
 
Yufka  15 yaprak
 
Şeker  200
 
Ceviz içi  200 gr
 
Tereyağı  150 gr
 
Limon  60 gr
 
Bal  100 gr
 
Su  250 ml
 
 
Limonu dörde kesin. Cevizi blenderda ezin. Tereyağını eritin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine su dökün, bal ve şeker ekleyip karıştırın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu SÜTLÜ TATLI/ MAMA, pişirme süresini 10 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra hazneye limon ekleyin ve karıştırın. Çalışma modu bitene kadar kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak pişirin. Sonra İptal/Isıtma tuşuna basın. Hazır şurubu ayrı kaba dökün. Çok fonksiyonlu pişiricinin dibine mutfak kağıdını koyun ve her yufkaya tereyağı sürerek 6 adet yufkayı üstüste koyun. Altıncı tabakanın üzerine ceviz içini (50 gr) düzenli bir şekilde koyun. Sonra yufkaların arasına tereyağı sürerek 3 yufka koyun. üzerine ceviz koyarak bu işlemi 3 kez tekrarlayın. Son yufkanın üzerine tereyağı sürün. Dibe vurmadan hamuru kareler şeklinde kesin. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu HAMUR İŞİ pişirme süresini 1 saat 20 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitmedn 20 dakika önce kapağı açın ve baklavayı çevirin. Çalışma modu bitene kadar pişirin. Hazır baklavanın üstüne şurup dökün. Soğutulmuş baklavayı kareler şeklinde kesin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Baklava (yufkadan) Tarifleri Bülbül Yuvası Tarifleri
 | 
 
 
 
 |