| 
 
| 
 
 
 | 
 
Baklava Tatlısı | 
 
  | 
adoş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.02.2011 
Mesajlar: 55 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65185 
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2011 
1,771 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
4 su bardağı un
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 adet yumurta
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1 su bardağı su
 
1 çimdik tuz
 
Açmak için:
 
1 paket nişasta
 
İçi için:
 
Dövülmüş ceviz
 
Üzeri için:
 
5 çorba kaşığı margarin
 
Şerbeti için:
 
3 su bardağı toz şeker
 
2 su bardağı su
 
 
Hamur malzemelerini yoğurup naylon torbaya koyun ve 30 dakika bekletin. Su ve şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde 30 parça koparın. Nişastayla tabak büyüklüğünde açın. Yufkalardan 5 tanesini aralarına nişasta serperek üst üste koyun ve tepsi büyüklüğünde açın, fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine ceviz serpin. Malzeme bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Baklavayı dilediğiniz şekilde kesin, üzerine eritilmiş margarin gezdirin. 180 derece fırında pişirin, üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Baklava Tatlısı Tarifleri Baba Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |