| 
 
| 
 
 
 | 
 
Baklava Köfte | 
 
  | 
erguvan 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 28.02.2011 
Mesajlar: 4 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60808 
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2011 
2,520 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Yarım kg kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
1 diş sarımsak
 
1 su bardağı ekmek kırıntısı
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
6 kat baklava yufkası
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Köfte bilindiği gibi yoğrulur. Orta büyüklükte tepsi yağlanır. İlk kat yufka konur, kenarlardan sarkan kısımlar koparılır üzerine bırakılır. Eritilmiş tereyağı gezdirilir. Üç kat yufka böyle konduktan sonra köfte harcı yayılır. Üzerine kalan üç yufka aynı şekilde kat kat konur. Kalan tereyağı sürülür. Baklava dilimi gibi kesilir. 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Baklava Köfte Tarifleri Ciğer Köfte Tarifleri
 | 
 
 
 
 |