| 
 
 Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 Hamuru için:
 1 kg Un
 1 Çay Bardağı Yoğurt
 1 Çay Bardağı Sıvı yağ
 1 Adet Yumurta
 Alabildiği Kadar Su
 İçi için:
 1/2 kg Tereyağı
 1 Su Bardağı Sıvı yağ
 250 gr. Ceviz içi
 1/2 kg. Nişasta
 Üzeri için:
 3 Su Bardağı Su
 4 Su Bardağı Şeker
 3-4 Damla Limon
 
 Hamur malzemeleri bir kapta karıştırılır.
 Kulak memesi kıvamına geldiğinde 20 ayrı pözüye bölünür. Tek tek nişasta sürülerek oklavayla incecik açılır.
 Her iki katta bir ceviz içi serpiştirilir.
 O şekilde 20 kat çıkıldıktan sonra, bıçak ile karelere bölünür.
 Sonra o kareler ikiye katlanarak üçgen şekil elde edilir ve tepsiye dizilir.
 Tereyağı ve sıvıyağ birlikte bir tavada kızdırılır.
 Baklavaların üzerine dökülür ve 180 derece sıcaklıktaki fırında 45 dakika (kızarıncaya) kadar pişirilir.
 Bir yandan da üzeri için su ve şeker yaklaşık 15 dakika kaynatılır.
 Kaynamaya yakın birkaç damla limon damlatılır.
 Şerbet kaynayınca dinlenmeye bırakılır, ılık hale gelince baklavanın üzerine dökülür.
 
 
  
 
 |