| 
 
 
 | 
Baklalı ve Etli Enginar | 
  | 
deli dolu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.10.2017 
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129266 
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2017 
928 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
250 gram kuşbaşı kuzu eti
 
150 gram iç bakla
 
2 adet enginar
 
10-12 adet arpacık soğan
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Arpacık soğanları zeytinyağında kavurun.
 
Salçayı ve eti ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
 
Tencerenin içinde etlerin ortasına enginarları yerleştirin.
 
İçbaklaları çevresine koyun.
 
Enginarların üstünü geçmeyecek kadar sıcak su ve tuz ilave edip ağzı kapalı şekilde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
 
 
Not: Enginarların kalın dış yapraklarını ayıklayın. Üst kısımlarından da kesin. Arzu ederseniz bütün yapraklarını da ayıklatıp kullanabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |