| 
 | 
| Baklalı Enginar (İnebolu Kastamonu) | 
|  | sav Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 30.04.2020
 Mesajlar: 23
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc150436 Gönderme Tarihi: 10.May.2020
 566 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 Enginar
 Sıvı yağ
 Zeytinyağı
 Kuru soğan
 Tane bakla (bezelye)
 
 Bir tavaya önce sıvı yağ konur ve doğranmış soğan yağda kavrulur.
 Ardından zeytinyağı da eklenir.
 Enginarlar tane bakla ve ya bezelye ile birlikte bir süre pişirilir.
 
 Not: Enginarı yetiştirirken böceklenmemesi için köküne odun külü konulur. Enginarın ayıklanması özen arz eder. Farklı çeşitlerde ayıklanabilir. Bunun için bir kalın bir de ince bıçak gerekir. Kalın uçlu ile altı açılır, ince uçlu bıçakla soyma usulünün tersine kesmek gerekir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |