| 
 
 
 | 
Baklalı Bezelyeli Pirinç Pilavı | 
  | 
seha 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.05.2017 
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc125132 
Gönderme Tarihi: 07.May.2017 
1,145 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 bardak pirinç
 
100 gr kuru iç bakla
 
100 gr bezelye
 
Yarım demet dereotu
 
150 gr tereyağı
 
 
Pirinci ılık suda yarım saat bekletin ve yıkayın baklayı tuzlu suda haşlayın kızdırılmış tereyağında pirinçleri kavurup suyunu ilave edin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin pişince bakla bezelye kıyılmış dereotu ve tuzunu ekleyip karıştırın. Bir süre demlendirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |