| 
 | 
| Bakla Tatlısı (Cide Kastamonu) | 
|  | gobit 69 Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.04.2020
 Mesajlar: 23
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc149963 Gönderme Tarihi: 18.Nis.2020
 681 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 İstenilen Miktarda Bakla (kuru yada yaş)
 İstenilen Miktarda Şeker
 
 Bakla kuru ise 1 gece önceden ıslatılır. 2. gün haşlanır.
 Bakla taze ise, tanelerin kabukları soyulur.
 Alabildiği kadar su ile tencerede haşlanır ve pişmeye başladığında şeker eklenir.
 İçerisinde çok az miktarda su kalıncaya dek pişirilir ve bu şekilde servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |