|
|
Bakla Dolması |
|
ankastre
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.10.2012
Mesajlar: 31 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc82374
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2012
1,790 defa indirildi / yazdırıldı
|
Türkan Dinç
1 Su Bardağı Kuru Bakla
1/2 Kg. Yaprak
2 Adet Soğan
2 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1/2 Su Bardağı İnce Bulgur
4 Tutam Dere Otu
1/2 Demet Maydanoz
1 Çorba Kaşığı Reyhan
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1/2 Kg. Kemikli Et
1 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Salça
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
Baklayı akşamdan ıslatalım. İnce bulguru sıcak sudan geçirelim. İçine küp doğranmış soğanı, salçayı, dereotunu, maydanozu ve baharatları katalım. En son suyunu süzdüğümüz baklayı ilave edip karıştıralım. Yaprakları ayırıp içimizi koyarak yarım parmak uzunluğunda saralım. Tencerenin altına kemikli eti dizelim. Dolmaları etin üzerine yerleştirelim. Su ekleyip pişirelim. Ocaktan almadan önce üstü için sos hazırlayalım. Bunun için soğanı, salça ve zeytinyağıyla kavuralım. Dolmanın üzerine dökelim, birkaç taşım daha pişirip ocağı kapayalım.
|
|
Bakla Dolması Tarifleri Fairy Yemek Tarifleri
|
|