| 
 
| 
 
 
 | 
 
Bahçıvan Sandalı | 
 
  | 
zBayram 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.08.2005 
Mesajlar: 73 Şehir: Sakarya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1716 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2006 
4,595 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg. patlıcan
 
1 adet havuç
 
1 adet kabak
 
1 adet patates
 
2 adet sivribiber
 
1 kase bezelye
 
200 gr. sotelik doğranmış tavuk eti
 
Yarım demet dereotu ve maydanoz
 
Tuz
 
Kekik
 
pul biber
 
karabiber
 
1 kase sarımsaklı yoğurt veya 100 gr. kaşar peyniri rendesi
 
kızartmak için ay çiçek yağı
 
2 çorba kaşığı margarin
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
 
Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda 20 dakika bekletin. Bol suyla yıkayın. Ay çiçek yağında önlü arkalı kızartın. Bir tencerede 2 çorba kaşığı margarini eritin. Tavuk etlerini, kızdırdığınız yağın içine atin renkleri dönene kadar soteleyin. Küp küp doğranmış havuç, kabak, patates, ufak doğranmış sivri biber ve bezelyeyi ekleyin. Ateşte 5 dakika soteleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, hiç su koymadan sebzeleri 10 dakika daha pişirin.  İçine maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, kekik ve pulbiber koyup harmanlayın. Patlıcanları tepsiye alıp, ortalarını açın ve hazırladığınız içle doldurun. 1 kaşık salçayı 1 bardak suyla ezin. Patlıcanların olduğu tepsiye dökün. Üzerine alüminyum folyo kapatın. 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Arzuya göre sarımsaklı yoğurt veya kasar peyniri rendesi ile servis yapın.
 
 
 ML® Tavuklu Patates Musakkası için tıklayın ML® Patlıcanlı Tavuk Sote için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Bahçıvan Sandalı Tarifleri Sebze Yemekleri
 | 
 
 
 
 |