| 
 
 
 | 
Bahçıvan Güveci | 
  | 
alarm 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.03.2013 
Mesajlar: 58 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc125586 
Gönderme Tarihi: 26.May.2017 
1,079 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 patlıcan
 
Yarım kilogram kuzu eti
 
3 domates
 
3 yeşil biber
 
1 kuru soğan
 
2-3 baş sarımsak
 
2 kaşık sıvı yağ
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Tuz
 
 
Patlıcanı uzunlamasına bir bıçak genişliğinde 3-4 yerinden soyalım. Suyun içine koyarak acılığını alması için yarım saat bekletelim.
 
Etimizi küçük kuşbaşı parçaları halinde doğrayalım.
 
Patlıcanları suyun içinden alarak süzelim ve kurumaya bırakalım. Sonrasında patlıcanları kare kare doğrayalım.
 
Domatesleri ve biberleri yıkayıp aynı şekilde doğrayalım.
 
Sarımsakların kabuklarını soyup bütün halinde bırakalım.
 
Soğanın kabuğunu soyup piyazlık doğrayalım.
 
Tüm bu sebzeleri ayrı bir kaba alarak baharatları ve tuzunu atıp karıştıralım.
 
Yarım kilogram kuzu etini güveç tenceresine alıp suyu çekilene kadar kavuralım.
 
Sebzeleri kavurduğumuz etin üzerine yerleştirelim.
 
Üzerinde sıvı yağı gezdirerek dökelim.
 
Güvecin ağzını folyo ile kapatalım. Fırında pişirelim.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |