Hamur Malzemeleri:
1 paket Pakmaya Mayalı Poğaça Harcı
500 g buğday unu
2-3 çay kaşığı tuz
1,5 çay bardağı sıvı yağ (150 ml)
150 ml ılık süt (1,5 çay bardağı)
100-200 ml ılık su (1-2 çay bardağı)
İç malzemesi:
200 g kıyma
1 küçük boy soğan, ince kıyılmış
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 domates, küp doğranmış
1 su bardağı bezelye içi, haşlanmış
Yarım demet maydanoz, kıyılmış
Tuz, karabiber
Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı çörek otu
Bir karıştırma kabına unu eleyin. Üzerine Pakmaya Mayalı Poğaça Harcı paketinin tamamını ve tuzu döküp harmanlayın.
Daha sonra sıvı yağı ve ılık sütü ekleyin. Yoğurmaya başlayın. Azar azar ölçülü ılık suyu ilave edin. Hamuru yoğurdukça suyunu çekecektir. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yaklaşık 10 dakika boyunca yoğurun.
Hamurun üzerini örtün. Ilık bir ortamda, hamurun hacimleri yaklaşık 1,5-2 katına çıkana dek, 30 dakika bekletin.
İç malzemesi için kıymayı ve soğanı sıvı yağda kavurun. Küp doğranmış domatesi ilave edin. 10 dakika sonra ocaktan alın. Haşlanmış bezelyeyi, tuzu, karabiberi ve maydanozu ekleyin. Tatlandırıp ocaktan alın. İç malzemeniz hazırdır.
Hamuru yeterince dinlendirdikten sonra un serpilmiş tezgahın üzerinde 1 cm kalınlığında açın. Hamurdan 10 eşit kare hamurlar kesin. Her hamurun üzerine soğuyan iç malzemeden paylaştırın. Dört tarafından tutup ortasında birleştirerek bohça şeklinde tamamlayın.
Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Bu şekilde, oda ısısında yarım saat daha mayalandırın.
Dinlendirdiğiniz poğaça hamurunun üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika pişirin.
|