|
Baharatlı ve Lavanta Kokulu Kek |
|
tc fahri
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc138388
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2018
557 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1 su bardağı (175 g) toz şeker
1 çay bardağı (100 ml) süt
1 tatlı kaşığı kuru lavanta
1 çay bardağı (100 ml) zeytinyağı
Yarım çay bardağı (50 ml) su
1 paket Pakmaya Mayalı Sade Kek Harcı
2 su bardağı (200 g) buğday unu
4 adet çikolata kaplamalı marshmallow
ÜZERİ İÇİN:
1 paket Pakmaya Bitter Pul Çikolata
Yarım paket (100 ml) Pakmaya ŞefKrema
Sütü ocağın üzerine alın. Kaynama derecesine gelince lavanta tohumlarını ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Lavantalı sütü oda ısısında soğumaya bırakın. Soğuyunca kekin içinde kullanabilirsiniz.
Kek için bir çırpma kabında yumurtaları ve toz şekeri mikserle köpük köpük olana dek çırpın. Üzerine lavanta aromalı sütü, suyu ve zeytinyağı ilave edip tüm malzeme karışıncaya kadar çırpmaya devam edin.
Bir kaba Pakmaya Mayalı Sade Kek Harcı ve unu aktarıp kaşıkla karıştırarak harmanlayın.
Yumurtalı karışım ile unlu karışımı birleştirip birkaç dakika daha çırpın.
Kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen bir fırın kabına dökün. Kek hamurunu bu şekilde soğuk fırının orta rafında 10 dakika bekletin.
Mayalanma süreci bittikten sonra çikolata kaplamalı marshmallowları hamurun içine hafifçe batırın.
Fırının ısısını 175 dereceye ayarlayın. 45 dakika pişirin.
Bu arada üzerini kaplamak için sosunu hazırlayın. Bunun için Pakmaya ŞefKremayı kısık ateşte ısıtın. Pakmaya Bitter Pul Çikolatayı ekleyin. Spatula ile karıştırarak çikolatanın iyice erimesini sağlayın. Çikolata eriyip krema ile bütünleşince sosunuz hazırdır.
Kek pişince fırından alın. Soğuyunca üzerine hazırladığınız çikolatalı sosu dökün. Oda ısısında donması için bekleyin. Daha sonra dilimleyip servis yapın.
|
|