Nilgün Tatlı
Hamur için:
3,5 su bardağı un
1 paket instant maya
2 su bardağı ılık süt
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı
İçi için:
1 adet tavuk göğsü
1’er tatlı kaşığı köri, yenibahar, kimyon
1’er tatlı kaşığı kekik, rezene tohumu, kuş üzümü
1'er çay kaşığı zencefil, tarçın, pulbiber, rendelenmiş muskat
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş ince kıyılmış sarmısak
Sos için:
4 çorba kaşığı tahin
1’er çorba kaşığı zeytinyağı ve tozşeker
2 çorba kaşığı susamyağı
3 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı krema, tuz
Hamur için derin bir kaseye unu eleyin. Ortasını havuz şeklinde açıp maya, süt, zeytinyağı ve tozşekeri katın.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle örterek mayalandırmaya bırakın.
İçi için, haşlanmış tavuk göğsünü elinizle didikleyin ve bir kaseye alın.
İçine baharatları ilave edin ve karıştırın.
Sirke, zeytinyağı ve sarımsağı da kattıktan sonra iyice karıştırıp bir kenara alın.
Mayalanmış hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve her birini merdane ile unlayarak açın.
Açtığınız hamurun bir kenarına harçtan koyup diğer tarafını üzerine kapatarak kenarlarını bükün.
Hamur ve harç bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız pideleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra ılınması için bir kenara alın. Sos için, tahin, zeytinyağı, tozşeker, susamyağı, soya sosu, krema ve tuzu karıştırın.
Servis tabağına aldığınız pidelerin üzerine hazırladığınız sostan gezdirip servis yapın.
Not: Hamurları istediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz. Sos, koyu bir kıvam olursa içine biraz daha krema ilave edebilirsiniz.

|