|
Baharatlı Peynirli Hamur Cipsi |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc177301
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2024
301 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 gram yağlı beyaz peynir
1 orta boy soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı çörekotu
1 tatlı kaşığı susam
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 bardak su
Alablldiği kadar un
Bir karıştırma kabına 1 bardak su konur.
Üzerine un hariç bütün malzeme eklenir, elle iyice pürüzsüz olana kadar yoğurulur.
Azar azar un eklenerek sert bir hamur elde edilir.
Hamurdan ceviz kadar parçalar alınarak bezeler yapılır.
Bezeler oklava ile tava çapında açılır.
Yanmaz bir tavada yağsız olarak iki tarafı da pişirilir.
Bir kenara alınarak iyice kuruyana kadar açıkta tutulur.
Tamamen kuruyunca küçük parçalara kırılarak servis edilir.
|
|