| 
 
 
 | 
Baharatlı Patatesli Ciğer Yahnisi | 
  | 
bahis 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.07.2019 
Mesajlar: 61 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144844 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2019 
904 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram dana karaciğeri
 
3 adet soğan
 
1 adet kırmızı biber
 
2 adet sivri biber
 
2 adet domates
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Yarım demet maydanoz
 
Baharatlı patates için:
 
500 gram bebek patates
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı köri
 
1 çay kaşığı zerdeçal
 
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
 
 
Dana ciğerini kuşbaşı doğrayın.
 
Ciğerleri güzelce yıkayıp süzdükten sonra geniş bir tencereye alın.
 
Tencereye ciğerlerin hizasında su ekleyin ve bir taşım kaynatıp suyunu süzün.
 
Ayrı bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve üzerine soğanları küp küp doğrayın.
 
Soğanların rengi hafif dönene kadar soteleyin.
 
Domatesleri yemeklik doğrayın, biberleri ve maydanozları ince ince kıyın.
 
Domatesleri, biberleri ve haşlanmış kuşbaşı etleri pembeleşen soğanların içine ekleyin.
 
Tuzunu ve karabiberini ilave edip kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.
 
Tencereyi ocaktan almaya yakın maydanozları ekleyin ve 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Ciğer yahniniz hazır.
 
Bebek patatesleri güzelce yıkayıp başka bir tencereye alın. Üzerlerini geçecek kadar su ilave edip haşlayın. Haşlanan patateslerin suyunu süzün ve dilimleyin.
 
Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtmaya başlayın.
 
Sarımsakları tavaya rendeleyin.
 
Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
 
Haşlanmış patatesleri de ilave ederek birkaç dakika soteleyip ocaktan alın.
 
Patatesleri ciğer yahninin yanında sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |