2 yemek kaşığı pekmez
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı toz veya taze zencefil
Su
5-6 adet tane karanfil veya 1 çay kaşığı toz karanfil
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı acı toz biber
Pudra şekeri veya nişasta
Limon suyu
Bir su bardağı toz şeker ile yarım su bardağı suyu bir tencerede eritin. Şekeri erittikten sonra ocağın altını düşük seviyeye alın, içerisine 5-6 adet karanfili ezip koyun. Ardından zerdeçal ve bir çay kaşığı toz zencefil koyun. Bir çay kaşığından az tarçını da koyup karıştırın. Sonra bir silme çay kaşığı acı toz biber ve yine 1 silme çay kaşığı karabiber ilave edin. İçine iki yemek kaşığı pekmez atın. Ardından limonu da sıkıp karıştırın. Yaklaşık 40-45 dakika düşük ateşte kıvam alana kadar karıştırın. Kıvamı yakaladıysanız yağlı kağıdın üzerine damlalar yaparak şekil verin. Ama çabuk olun çünkü donacaktır. Sonra ister pudra şekerine bulayın ister nişastayla küçük bir tabaka yapın. Kavanoza alıp dolaba atın.
|