| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Baharatlı Külbastı Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
| 
 |  
| Baharatlı Külbastı |  
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc48558 Gönderme Tarihi: 13.Mar.2010
 1,902 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Malzeme:
 3 su bardağı Bizim Ayçiçek Yağı
 600 gram külbastı
 400 gram patates
 2 diş sarımsak
 Tuz
 Karabiber
 pul biber
 köri
 1/2 çay bardağı toz zencefil
 
 Külbastı dilimlerini marine etmek için tuz, karabiber, pulbiber, köri ve zencefili harmanlayın. Külbastı dilimlerini baharat karışımına bulayın. Baharatlı etleri buzdolabında 1 saat kadar bekletin. 1 çorba kaşığı sıvıyağı yapışmaz yüzeyli tavada ısıtın. Külbastıları tavada kızartın. Diğer tarafta sarımsağı ince ince doğrayın. Kızartma tenceresinde geri kalan sıvıyağı kızdırın. Patatesleri dikkatlice kızgın yağa atın. Altın rengi alana kadar kızartın. Patatesleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağlarını çektirin. Henüz sıcakken tuz, karabiber ve doğranmış sarımsakla harmanlayın. Külbastıyı kızarmış patatesle birlikte servis yapın. Aklınızda Bulunsun: Yağı ısıtırken yağın yanmamasına ancak yeteri kadar kızmış olmasına dikkat edin.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |