| 
 
| 
 
 
 | 
 
Baharatlı Kırmızı Pancar | 
 
  | 
Ebru San 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.05.2009 
Mesajlar: 21 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36451 
Gönderme Tarihi: 15.May.2009 
2,400 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
6 kişilik
 
12 adet küçük kırmızı pancar
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı toz kimyon
 
1 tatlı kaşığı toz kişniş
 
Yarım tatlı kaşığı toz kakule
 
Yarım tatlı kaşığı muskat
 
3-4 tatlı kaşığı şeker
 
1 çorba kaşığı elma sirkesi
 
 
Fırını önceden 180 dereceye ayarlayarak ısıtın. Bir fırın tepsisini yağlayın. Pancarın yaprak kısımlarını koparın. Ovalayarak yıkayın. Hazırlanmış fırın tepsisine yerleştirdikten sonra 1 saat 15 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp, soğumaya bırakın. Kırmızı pancarın kabuklarını soyun. Üstlerini ve kenarlarım bıçakla düzeltin. Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın. Baharatları ilave edip, orta ateşte 1 dakika kadar pişirin. Şeker ve elma sirkesini ilave edin. Şeker eriyene dek 2-3 dakika çevirin. Kırmızı pancarı ekleyin. Ocağı kısın ve 5 dakika daha karıştırarak, pancar iyice parlaklaşana dek pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
 
 
Not: Bu yemeği 2 gün önceden hazırlayıp, buzdolabında saklamak mümkün.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Baharatlı Kırmızı Pancar Tarifleri Bamya Tarifleri
 | 
 
 
 
 |