25 gr margarin
5 adet yumurta
1 su bardagı süt
1 su bardagı su
5 kahve fincanı un
yarım demet dere otu
1 su bardagı lor peyniri
2 diş sarmısak
1 çay kaşıgı tuz, karabiber, pul biber
Yumurta, tuz, su ve sütü tel çırpıcı ile karıştırın. İçine un koyup pürüzsüz kıvama gelinceye kadar iyice karıştırın. Hamuru oda sıcaklığında 15 dakika beklettikden sonra birer fincan alıp yağsız teflon tavada önlü arkalı kızartın. İç harcı için; lor peynir, dereotu, maydanoz, tuz margarin, sarımsak, karabiber ve kırmızı pul biberi karıştırın ve kızarttığınız kreplerin ortalarına koyup rulo şeklinde sarın.Peynirli ruloları dikdörtgen bir tabağa dizip buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. Krepleri iki parmak kalınlığında kesip servis yapın.
|