2 yemek kaşığı bitkisel yağ
 
1 adet kuru soğan
 
2 diş sarımsak
 
700 gram patates
 
4 adet havuç
 
2 adet yaban havucu
 
2 çorba kaşığı köri ezmesi veya toz köri
 
1+ 3/4 litre sebze suyu
 
100 gram kırmızı mercimek
 
Küçük bir demet taze kişniş
 
Az yağlı yoğurt
 
Ekmek
 
 
Yağı büyük bir tencerenin içinde eritin ve soğanı ve sarımsağı orta ateşte 3-4 dakika yumuşayana dek arada sırada karıştırarak pişirin.
 
Patatesleri, havuçları ve yaban havuçlarını ekleyip altını açarak, sebzeler altın rengi olana kadar karıştırarak 6-7 dakika pişirin.
 
Toz köriyi ekleyin ve sebze suyunu döküp kaynatın. Üzerine mercimekleri ilave edin ve tüm malzemeler yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika kaynatın.
 
Üzerine biraz yoğurt koyup ve kişnişi de serperek servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 |