|
Baharatlı Havuç ve Limonotu Çorbası |
|
Kayıtcı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.01.2019
Mesajlar: 60 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc139525
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2019
6,636 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://tr.braun.com/
600 gr. dilimlenmiş havuç
1 orta boy soğan
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı yumuşak köri tozu
1 litre tavuk suyu
150 ml hindistancevizi sütü
Doğranmış limon otu sapları
½ misket limonunun suyu
2 çorba kaşığı taze doğranmış kişniş
Tuz ve biber
Soğanı Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırının büyük doğrayıcı kabında doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın ve soğanı yumuşayıncaya kadar hafifçe soteleyin.
Havuçları ve limon otunu doğrayıp kaba ekleyin. Köri tozunu ve tavuk suyunu hafifçe karıştırarak ekleyin. Havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin.
Hindistancevizi sütünü, kişniş ve limon suyunu ekleyip tuz ve biberle lezzetlendiririn.
Çorbayı tavada istediğiniz kıvamda karıştırmak için Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırı kullanın. Servis etmek için ekstra hindistancevizi sütü ve kişnişle süsleyin.
|
|