| 
 
 http://www.hurriyet.com.tr
 
 240 gram un
 200 gram toz şeker
 1 çorba kaşığı tarçın, karanfil, zencefil, muskat, yenibahar karışımı
 1 tatlı kaşığı karbonat
 Çeyrek tatlı kaşığı kabartma tozu
 Bir çimdik tuz
 1 tatlı kaşığı limon suyu
 2 adet yumurta
 125 gram tereyağı
 225 gram kabak püresi
 150 gram bitter çikolata
 
 Fırını 180 dereceye ısıtın. Muffin tepsisinin boşluklarına kağıt muffin kalıplarını koyun.
 Orta boy bir kaseye un, şeker, baharat karışımı, karbonat, kabartma tozu ve tuz koyun. Karıştırın. Yumurta, kabak püresi ve eritilmiş tereyağını çırpın. Yavaş yavaş kuru malzemeleri bu karışıma ekleyin, homojen olana kadar karıştırın. 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edin. Çikolata parçalarını bu karışıma spatula yardımı ile karıştırılarak ilave edin.
 Kek hamurunu eşit miktarlarda muffin kalıplarına dağıtın. 20-25 dakika pişirin. Kürdan testi yapın ve fırından alın.
 5 dakika kalıplarda beklettikten sonra tel ızgara üzerine alın ve kalıptan çıkararak tamamen soğumasını bekleyin.
 
 
  
 
 |