http://www.hurriyet.com.tr
 
 
1 kilogram balkabağı
 
1 diş sarımsak
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
2 yemek kaşığı toz şeker
 
Yarım çay kaşığı tarçın
 
2 yemek kaşığı balzamik sirke
 
Tuz
 
Karabiber
 
Taze nane
 
Haşhaş tohumu
 
Krema için:
 
Toz fıstık
 
Kaymak
 
Krema
 
 
Balkabaklarını 1 santimetre kalınlığında dilimleyin. Sarımsağı ince dilimleyip zeytinyağında soteleyin ve balkabaklarını da ekleyip sotelemeye devam edin. Balkabakları hafif şeffaflaşmaya başlayınca tarçın ve şekeri ilave edip karıştırın. Balzamik sirke, tuz ve karabiberi ilave edin. Bir dakika kadar bekledikten sonra ocaktan alıp üzerini bir kapakla mutlaka kapatın.
 
Kaymağı krema ile çırparak yumuşatın ve içine fıstığı ilave edin. Balkabağını 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra fıstıklı krema ile servis tabağına alın.
 
Taze nane ve haşhaş tohumu ile süsleyip servis edin.
 
 
 
  
 |